Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Σαντορινιέ, το νέο Νοσοκομείο σου ανήκει. Μη το χαρίζεις σε ιδιώτες. Πάρτο στα χέρια σου.



 
Συμπολίτη/ Συμπολίτισσα,

            σε έχουν πει τεμπέλη και ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ, σε έχουν πει αναξιόπιστο και ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ, σε έχουν πει άχρηστο και ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ, σε έχουν πει φοροφυγά και ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ, σε έχουν γεμίσει τύψεις και ενοχές και ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ.
Θα φορολογήσουν τα παιδιά σου, θα αυξήσουν το ρεύμα, τα δημοτικά τέλη, το νερό, θα ξεπουλήσουν το αεροδρόμιο και το λιμάνι, τις αφαλατώσεις και το εργοστάσιο της ΔΕΗ, θα σου πάρουν το χωράφι και το σπίτι σου και εσύ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ.
Θα σου δώσουν γενόσημα φάρμακα που δε θα είναι ελεγμένα, θα πληρώνεις για την υγεία σου γιατί

ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 Περιμένεις κάποιος να σε βοηθήσει; Περιμένεις κάτι από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο; Περιμένεις κάτι από την Επιτροπή για το νέο Νοσοκομείο; Περιμένεις κάτι από τα κόμματα;     

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Το ΕΠΑΜ Θήρας στο φώναζε με Δελτία Τύπου από το Σεπτέμβρη: Το νέο Νοσοκομείο το έχουν, εδώ και καιρό, δώσει σε ιδιώτη. Απαξίωσαν σκόπιμα το Κέντρο Υγείας Θήρας για να σε αναγκάσουν να αποδεχτείς ότι θα πληρώνεις για την υγεία σου σε ιδιώτες. Σκέψου: Δε πληρώνεις κάθε μήνα σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο και σε άλλους για να έχεις ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ υγεία; Δε δώσαμε 14.000.000 ευρώ για να χτιστεί το νέο Νοσοκομείο; Γιατί  λοιπόν να τους το χαρίσουμε;
Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος το γνώριζε, αφού συμμετείχε σε συζητήσεις με τον Υπουργό και την ΑΕΜΥ.  Δεν είχε, άλλωστε,  σκοπό ο Δήμος Θήρας  να συμμετέχει στη διαχείριση του Νοσοκομείου. Θέλουν το κεφάλι τους ήσυχο. Εκλέχθηκαν για να πηγαίνουν σε εκθέσεις τουρισμού και για να κατασκευάζουν και κάνα δρόμο που και που στο νησί. Δε θέλουν να απασχολούνται με δύσκολες αρμοδιότητες. Πουλάνε και αυτές που ήδη έχουν όπως π.χ. τη καθαριότητα και την αποκομιδή απορριμμάτων.
Και η επιτροπή για το Νοσοκομείο το γνώριζε. Όταν μιλάγανε για τη πρόταση της ΑΕΜΥ, νομίζεις ότι δε γνωρίζανε ότι δε προβλέπεται η ΔΩΡΕΑΝ υγεία; Αφού στη πρόταση περιλαμβάνεται το διακριτό τιμολόγιο για ανασφάλιστους και για ανέργους. Όσο για το προϋπολογισμό που αναφέρονταν στην ίδια πρόταση, το φαγοπότι το έβλεπε η επιτροπή, αλλά σφύριζε αδιάφορα. Περιμέναμε να σε ενημερώσουν στη συγκέντρωση στις 18/12 αλλά όσοι μίλησαν αρκέστηκαν μόνο σε ευχολόγια.
 Όσο για τα κόμματα, τι περιμένεις; Οι επερωτήσεις του βουλευτή Ν. Συρμαλένιου του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις του δωσίλογου βουλευτή Π. Ρήγα του ΠΑΣΟΚ, ξέρετε που καταλήγουν; ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ. Μην περιμένετε να κάνει κάτι η κυβέρνηση γιατί

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ! ΑΥΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ !
ΣΟΥ ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ !

            Θέλουν ιατρικό τουρισμό γιατί έχει πολλά λεφτά αλλά δεν θα είναι για εσένα. Εσύ θα πληρώνεις για την υγεία σου ή θα πηγαίνεις στο υπό διάλυση Κέντρο Υγείας ώσπου τελικά το κλείσουνε και αυτό. Θέλουν κάποιοι ντόπιοι τις θέσεις κλειδιά στο νέο Νοσοκομείο. Θέλουν τη διοίκηση, τη συμμετοχή σε αποφάσεις, θέλουν να συμμετέχουν στο φαγοπότι του προϋπολογισμού.
        
            Συμπολίτη/ Συμπολίτισσα,

             Το θλιβερό είναι ότι πολλοί λένε δημόσια ότι ο Σαντορινιός δεν ενδιαφέρεται, ότι κοιμάται, ότι έχει λεφτά και προτιμά τα ιδιωτικά μονοπώλια από το κατεστραμμένο Δημόσιο. Το Δημόσιο που σκόπιμα και για δεκαετίες καταστρέφανε. Εμείς ξέρουμε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία επαφή με τη πραγματικότητα. Ο λαός μας αφουγκράζεται και ετοιμάζεται. Γνωρίζουμε τη δυσπιστία σου, την απογοήτευσή σου, το θυμό σου. Σου φωνάζουμε, όμως, ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ αρκεί να το ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΕΣΥ. Δεν έχει σημασία το που ανήκεις, αν είσαι αριστερός ή κεντρώος ή δεξιός.

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

            Μπορούμε να κάνουμε την αρχή καταλαμβάνοντας το νέο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και λειτουργώντας το εις όφελος μας. Θα βρεθούν οι γιατροί, θα βρεθούν οι τεχνικοί, θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια. Ας συμμετέχει ο Θηραϊκό λαός στον έλεγχό του για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και για να αποκαλύπτεται όποιος προσπαθεί να βγάλει λεφτά εις βάρος του.
            Ας αγωνιστούμε όπως έκαναν και οι πρόγονοι μας. Σε όλους μας ανήκει ετούτος ο τόπος και δεν είναι για πούλημα. Το ερώτημα, οπότε, που πρέπει να θέσεις στο εαυτό σου είναι:

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΑ ΔΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Ή
ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

             Αν αποφασίσεις τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ τότε καιρός είναι να σηκωθείς στα πόδια σου και να ακολουθήσεις την ακροτελεύτια διάταξη του ισχύοντος Συντάγματος των Ελλήνων.

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων,
που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο
εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία»
Άρθρο 120, παραγρ.4
                                                                                                                       
Θήρα, 07/01/2013
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) Θήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου