Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ διαλύεται... αλλά στη Σαντορίνη ετοιμάζονται για Δημοτικές Εκλογές!

ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΘΗΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ διαλύεται….. 
αλλά στη Σαντορίνη ετοιμάζονται για Δημοτικές Εκλογές!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είχε πολλά προβλήματα και αδυναμίες. Σκόπιμα οι κυβερνήσεις διατηρούσαν τις απαρχαιωμένες δομές, τη γραφειοκρατία, την πολυδιάσπαση των φορέων παροχής περίθαλψης, ενώ σταδιακά έβαζαν από την πίσω πόρτα, την ιδιωτική ασφάλιση και μεθόδευαν την εισβολή στους χώρους της δημόσιας υγείας των ιδιωτών, αφού η Υγεία θεωρείται και είναι, γι’ αυτούς, ο πλέον κερδοφόρος τομέας παροχής υπηρεσιών. Σκόπιμα άφηναν τους πολίτες να καταταλαιπωρούνται σε κάθε επαφή τους με το σύστημα και να εξαναγκάζονται σταδιακά να στρέφονται προς τον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, φρόντιζαν να έχουν ομήρους τους εργαζόμενους στην δημόσια υγεία με άθλιους μισθούς, με πλασματικές εφημερίες, προσωποπαγείς θέσεις και άλλα πολιτικά τερτίπια υποθάλποντας και προάγοντας τα ζητήματα διαφθοράς. Σκόπιμα κατάργησαν και την Εθνική Φαρμακοβιομηχανία και την Φαρμακαποθήκη, ώστε με την ανεξέλεγκτη δράση πολυεθνικών και εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών, την επιτηδευμένη ανεπάρκεια σε βιοτεχνολογικό εξοπλισμό και, την απουσία αληθινού ελέγχου ποσότητας, ποιότητας, αναγκαιότητας ιατρικών πράξεων και θεραπειών, εκτινάχτηκε το κόστος της υγείας σε μη εξυπηρετούμενα μεγέθη. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, το σύστημα λειτουργούσε εξυπηρετώντας, έστω και ατελώς, εκατομμύρια πολιτών.
Ωστόσο, οι «έχοντες πρόσβαση στα ΜΜΕ» φρόντιζαν να το υποβαθμίζουν σε κάθε ευκαιρία χωρίς να ασχοληθούν με τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάρρευσης του. Η επίθεση προπαγάνδας που έγινε στους πολίτες ήταν δίχως προηγούμενο και τους έσπρωχνε ολοένα και περισσότερα στην «αγκαλιά» των ασφαλιστικών εταιρειών και των καρτών υγείας.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στη Σαντορίνη. Τι να πρωτοθυμηθούμε;
….την κατασυκοφάντηση του ΕΣΥ από τον κ. Μιχάλη Ρούσσο, ένθερμο υποστηρικτή της ΑΕΜΥ ΑΕ, «Αν το πάνε πίσω στο ΕΣΥ θα γίνει ζημιογόνο Νοσοκομείο όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα», έλεγε για το νέο νοσοκομείο.
….την θέση του κ. Άγγελου Ρούσσου, πρώην Δημάρχου Θήρας για το νέο νοσοκομείο; «Να γίνει ΣΔΙΤ!», φώναζε τότε ο κος Α. Ρούσσος.
….τις απόψεις του «ακαδημαϊκού» και «επίτιμου» δημότη Θήρας κ. Χαράλαμπου Ρούσσου. «Η ιδέα του αμιγώς δημοσίου, έχει απορριφθεί εξ αρχής, διότι θα ήταν μία χρεοκοπημένη προσπάθεια, όπου για ένα τέτοιο "διαμάντι", κατά τα "ειωθότα" στο τόπο μας, τα μεν κόμματα θα το θεωρούσαν λάφυρό τους, οι δε συνδικαλιστές τιμάριο τους», έγραφε σε επιστολή του ο κος Χ. Ρούσσος, όταν παραιτούνταν από εκπρόσωπος του Δήμου Θήρας για το νέο νοσοκομείο. 
… τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εμπόρων Θήρας και της ένωσης ξενοδόχων Θήρας που τάχθηκαν υπέρ του ΣΔΙΤ, δηλαδή υπέρ των ιδιωτών, για το νέο νοσοκομείο.
….τη θέση της κας Σοφίας Κίτσου; «Ποτέ δε θέλαμε το ΕΣΥ», τόνιζε εμφατικά η κα Κίτσου στη συνάντηση της επιτροπής με τον τηλε-βιβλιοπώλη υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Και μετά τη προπαγάνδα, άρχισε η πραγματική επίθεση του κατοχικού καθεστώτος στη Δημόσια Υγεία! Ξεκίνησε όταν, με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό του συστήματος, δημιουργήθηκε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αφού συγχώνευσαν και κατήργησαν τους έτσι κι αλλιώς εν πολλοίς προβληματικούς, με τους ελάχιστους εύρωστους μεν, δυσλειτουργικούς δε, κλάδους υγείας των ασφαλιστικών ταμείων. Συνέχισε με τη στάση πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ασφαλισμένους, με την συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με το κλείσιμο νοσοκομείων, με την υποβάθμιση των κέντρων υγείας, με τα υποχρεωτικά γενόσημα φάρμακα, με τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία. Και τώρα ήρθε ο θάνατος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως παρόχου υγείας που επί της ουσίας θα σβήσει τα ίχνη της ληστείας των αποθεματικών των ταμείων επί κυβερνήσεως Σημίτη αλλά και το PSI του Βενιζέλου και παράλληλα θα εξυπηρετήσει τις εκατοντασέλιδες εντολές της TASK FORCE και των συνεργαζόμενων εργολάβων της υγείας.
Η «Δημόσια Υγεία» πλέον συνδέεται αυστηρά με το πορτοφόλι των ήδη φτωχοποιημένων ασθενών οι οποίοι θα πληρώνουν τις υποτιθέμενες υπερβάσεις από πλαφόν εξετάσεων, ή θεραπειών, τα εισιτήρια στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη και εξωτερικά ιατρεία, τη συμμετοχή σε νοσήλια, χειρουργικές επεμβάσεις και εξετάσεις. Επί της ουσίας, η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σπρώχνει τα ήδη φτωχοποιημένα στρώματα του ελληνικού λαού σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση, με κύριο χαρακτηριστικό, αυτή τη φορά, την αρρώστια, τις επιδημίες και το θάνατο, ενώ τα μεσαία στρώματα, όσο αντέχουν οικονομικά ακόμα, καθίστανται έρμαια των ασφαλιστικών εταιρειών και των καρτών υγείας.
Και ενώ σε ολόκληρη τη χώρα η Δημόσια Υγεία διαλύεται, στη Σαντορίνη…. ετοιμάζονται για Δημοτικές εκλογές. Και πολλοί υποψήφιοι με τα επιτελεία τους επιδιώκουν να κερδίσουν λίγες ψήφους εκμεταλλευόμενοι τη κατάρρευση του Κέντρου Υγείας Θήρας και την μη λειτουργία του νέου νοσοκομείου.
Να αναφερθούμε στη κα Κίτσου, μέλος της επιτροπής για το νοσοκομείο, που ενώ υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα μέσα στην επιτροπή για το νέο νοσοκομείο, συνεργάζεται με τον συνδυασμό του κου Αντώνη Σιγάλα, υποψήφιο Δήμαρχο;  Και το λέμε αυτό γιατί ο κος Σιγάλας ήξερε, σε αντίθεση με τον Δήμο Θήρας που προτίθεται να βάλει και 1 εκατομμύριο ευρώ για τη λειτουργία του νοσοκομείου, για τις επαφές της επιτροπής με τον κο Κυριόπουλο, ο οποίος παρουσιαζόταν –λανθασμένα- ως σύμβουλος του μη-εκλεγμένου Υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα.
Να αναφερθούμε στον κο Χαράλαμπο Δαρζέντα, επίσης μέλος της επιτροπής για το νοσοκομείο και νυν πρόεδρο του συλλόγου πολυτέκνων Θήρας που φαίνεται να έχει συμφωνήσει, σύμφωνα με το www.santonews.com, να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές επίσης με τον συνδυασμό του κου Σιγάλα; Ή στον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Θήρας, κο Ιωάννη Λαμπράκη που είναι σύζυγος της δημοτικής συμβούλου κας Άρτεμις Καραμολέγκου, πάλι με τη παράταξη του κου Αντώνη Σιγάλα; Και αν αναρωτηθείτε το πώς συνδέονται όλα τα παραπάνω πρόσωπα του τόπου μας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενώ το Κέντρο Υγείας καταρρέει και ενώ η Διοικούσα Επιτροπή κρατάει τα προβλήματα κρυφά, η παράταξη του κου Σιγάλα προβαίνει σε προεκλογική παροχή υπηρεσιών υγείας («προληπτική ιατρική») σε παιδιά με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας Θήρας και του συλλόγου πολυτέκνων Θήρας.
Πάμε τώρα και στη νέα δημοτική παράταξη του κου Γιώργου Χάλαρη, ο οποίος ζητά, ορθώς, με συνεχείς ανακοινώσεις, γιατρούς για το Κέντρο Υγείας Θήρας και σπίτια για τους αγροτικούς γιατρούς. Ωστόσο, φαίνεται να ξεχνά ότι το κόμμα που συνεχίζει να τον υποστηρίζει, η ΔΗΜΑΡ, ευθύνεται, όπως και τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, για τη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και για την υπογραφή Μνημονίων που οδηγούν στο διαμελισμό της Πατρίδας μας! Και φαίνεται να  λησμονεί ότι όσοι συνεργάστηκαν με δωσίλογους στο παρελθόν κρίθηκαν από τον ελληνικό  λαό. Να είναι σίγουρος, ο κος Χάλαρης, ότι θα ξανακριθούν!
Όσο αφορά τον νυν Δήμαρχο Θήρας κο Νικόλαο Ζώρζο, φαίνεται να θέτει την Υγεία ως πρώτο μέλημα του Δήμου και να υπόσχεται σπίτια για τους γιατρούς αλλά κρίνοντας από το αποτέλεσμα, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας χειροτερεύει και το νοσοκομείο παραμένει κλειστό. Και αναρωτιόμαστε αν όντως ασχολείται με όλες του τις δυνάμεις ο Δήμαρχος…
Εμείς, ως ΕΠΑΜ Θήρας, καλούμε όλες τις υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις να συνεισφέρουν, η καθεμία από τη θέση της στη προσπάθεια συσπείρωσης του Θηραϊκού Λαού. Να δώσουν το παρόν εκεί που οι πολίτες τους χρειάζονται και να απορρίψουν δημόσια κάθε συνεργασία και στήριξη από το σάπιο πολιτικό σύστημα.  Τους καλούμε να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα είναι κοινό για όλους και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο ψηφοθηρίας.
Λέμε στους Θηραίους πολίτες ότι η μάχη που δίνεται στο χώρο της Δημόσιας Υγείας δεν είναι ξεκομμένη από τον συνολικό αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Γιατί η Δημόσια Υγεία, όπως και η Παιδεία, είναι πρωταρχικά ζήτημα Δημοκρατίας.
Αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο και τρόπο για ένα πραγματικά Δημόσιο, αντικειμενικά Δωρεάν και πάνω απ’ όλα Ποιοτικό Σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες και όχι μόνον για τους πλούσιους.
Ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να δημιουργηθεί παρά μόνον αφού η χώρα απελευθερωθεί από τα δεσμά που της χάλκεψαν ξένοι επίβουλοι κατακτητές και οι εγχώριοι πρόθυμοι συνεργάτες τους.
Ένα τέτοιο ποιοτικό σύστημα θα το δημιουργήσουμε μαζί, εξ αρχής, αφού πρώτα αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία στη χώρα.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!
ΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ,
ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΗΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ»,
ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Θήρα, 23/02/2014
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) Θήρας



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου