Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η πολιτική μας άποψη, προτάσεις για το καταστατικό, προτάσεις για την λειτουργία του Μετώπου (Σεπτέμβριος 2014)

ΠΥΡΗΝΕΣ ΘΗΡΑΣ και ΣΥΡΟΥ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

 

Πρόλογος

Τέσσερα και κάτι χρόνια πέρασαν μετά από την παράδοση της Πατρίδας μας στους ξένους τοκογλύφους και δυστυχώς  ο λαός μας δεν έχει ξεπεράσει ακόμα αγκυλώσεις και συνήθειες δεκαετιών. Η κομματοκρατία βαστά ακόμα, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, και οι Έλληνες συνεχίζουμε να παρακαλάμε τους κυβερνώντες να μας εξασφαλίσουν τα αυτονόητα. Ο ελληνικός λαός έχει διασπαστεί και το καθεστώς κατοχής, μέσω της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης, αναμιγνύει τον φόβο, την σύγχυση, την απογοήτευση, την απόγνωση και άλλοτε την προσωρινή ελπίδα και τα σπέρνει από άκρη σε άκρη στην Πατρίδα μας. Οι Έλληνες αρνούμαστε, στην συντριπτική μας πλειοψηφία, να καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ πολιτικής και κομματοκρατίας, τσουβαλιάζοντας και απορρίπτοντας κάθε τι νέο αλλά συνεχίζουμε να ακολουθούμε και να ελπίζουμε στο σάπιο παλιό, είτε αυτό προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά. Παράλληλα, κάθε αχτίδα ελπίδας πρωτογενούς οργάνωσης σκεπάζεται από τους κομματικούς μηχανισμούς που διεισδύουν και τορπιλίζουν την ενότητα του λαού μας. Οι συνθήκες είναι δυσοίωνες και όλα δείχνουν ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας στο να γίνουμε οργανωμένος λαός, να γίνουμε πολίτες-οπλίτες.
Το ΕΠΑΜ μέσα στο κλίμα αυτό και μετά από τρία(3) και κάτι χρόνια στέκεται ακόμα όρθιο να μάχεται για την Λευτεριά της Πατρίδας. Προσπαθώντας να σπάσει ιδεολογικές διαχωριστικές και να ενώσει τον ελληνικό λαό υπενθυμίζοντάς του το πατριωτικό του καθήκον. Δυστυχώς, όμως δεν έχει πείσει ακόμα τους Έλληνες για το επόμενο βήμα. Δεν θα αναφερθούμε στην μηδαμινή προβολή του από τα ΜΜΕ ούτε στους λιγοστούς οικονομικούς του πόρους, αυτά είναι γνωστά και ήταν αναμενόμενα από την αρχή. Θα αναφερθούμε, όμως στους παράγοντες που, κατά την γνώμη μας, κρατούν σε απόσταση όσους μας γνωρίζουν και απομακρύνουν, μερικές φορές, όσους αγωνίστηκαν μαζί μας.
Πρώτον, η έννοια του κόμματος λειτούργησε και λειτουργεί ανασταλτικά. Η κομματοκρατία έχει εσκεμμένα ταυτίσει την πολιτική με την ψευτιά και την κλεψιά και μόνο και μόνο η φράση «πολιτικό κόμμα» λειτουργεί αποτρεπτικά για τον Έλληνα πολίτη.
Δεύτερον, δεν έχουμε επιτυχώς αποδείξει ότι το ΕΠΑΜ είναι πάνω από όλα Μέτωπο. Και δεν το έχουμε αποδείξει γιατί δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να λειτουργήσουμε ως ενιαίος μηχανισμός που είναι ικανός να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο καθεστώς κατοχής, είτε μέσα από συντονισμένη συνεχή πληροφόρηση στους Έλληνες δημιουργώντας έτσι ιδεολογικά ρήγματα είτε μέσα από συντονισμένες δράσεις αναπτερώνοντας έτσι το ηθικό τους. Είναι απαραίτητο για το Μέτωπο να έχει πυρήνες που να διατηρούν την ανεξαρτησία τους αλλά παράλληλα να συντονίζονται στις δράσεις τους, με τα κεντρικά όργανα να έχουν ρόλο κεντρικού συντονιστή.
       Τρίτον, ενώ ευαγγελιζόμαστε δομές όπως η ανακλητότητα και η υποχρεωτική λογοδοσία, ωστόσο δυσκολευόμαστε να τις εφαρμόζουμε μέσα στο ίδιο το Μέτωπο. Ενώ είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε λόγο στους συναγωνιστές μας, ιδιαίτερα όταν μας έχουν εκλέξει ως αντιπροσώπους τους στα όργανα του ΕΠΑΜ, ωστόσο πολλές φορές το αποφεύγουμε. Ενώ γνωρίζουμε ότι δεν ήμαστε όλοι κατάλληλοι για όλες τις θέσεις της μάχης και ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εκεί που αποδίδουμε καλύτερα, κάτι που μπορεί να μας το υποδεικνύουν οι ίδιοι οι συναγωνιστές μας, ωστόσο διστάζουμε να παραιτηθούμε και αντιδρούμε όταν μας ασκούν κριτική.
       Τέταρτον, ενώ έχουμε ως βασικό μας πρόταγμα την δημιουργία ενός Δημοκρατικούς Συντάγματος απευθείας από τον λαό, ωστόσο δεν καταφέραμε εδώ και δύο(2) χρόνια να συζητήσουμε για το καταστατικό του Μετώπου. Παράλληλα, το εργαλείο του δημοψηφίσματος χρησιμοποιείται μόνο για την περίπτωση των εκλογών, κάτι που δημιουργεί συγκεντρωτισμό στις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων, ιδιαίτερα της Πολιτικής Γραμματείας.
Πέμπτον, ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην επικοινωνιακή μας πολιτική ωστόσο απέχουμε αρκετά από το σημείο εκείνο όπου με επαγγελματισμό και με απλότητα θα παρουσιάζουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας στους Έλληνες.
Εν κατακλείδι, οφείλουμε να μετασχηματίσουμε το ΕΠΑΜ σε φάρο Δημοκρατίας και Ελπίδας για τον λαό μας. Να αποδείξουμε στους Έλληνες το πώς μπορεί να λειτουργεί ένας πολιτικός φορέας που δεν έχει στόχο την εξουσία αλλά την κατάρρευση του εχθρού μέσω του πολιτικού διαλόγου και της καθαρότητας των θέσεων του. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών ζητώντας τους όχι να μας ψηφίσουμε αλλά να ενταχθούν στον απελευθερωτικό αγώνα που δίνουμε για να δούμε τούτο το χώμα ελεύθερο και την Δημοκρατία να λάμπει ξανά στην Πατρίδα μας.

Περίληψη των προτάσεων μας

1. Προστασία των πυρήνων.                                                                         
2.Καθιέρωση της έννοιας των κληρωτών ελεγκτών με υποχρέωση τους την καταγραφή και δημοσιοποίηση των ελέγχων σε όλες τις δομές του Μετώπου. Δεν είναι απαραίτητη η τεχνική τους κατάρτιση και όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ μπορούν να συμμετέχουν. Δεν θα έχουν εκτελεστική εξουσία και θα έχουν περιορισμένη θητεία.                                                                                                                
3. Λογοδοσία των αντιπροσώπων σε κάθε επίπεδο και ανάκληση τους όταν δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις τους απέναντι σε αυτούς που τους εξέλεξαν. Προτείνουμε πλήρη διαφάνεια στην λειτουργία των οργάνων.              
4. Δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των πυρήνων στα Κεντρικά Όργανα αναλογικά με την αριθμητική τους δύναμη.                                         
5. Επιλογή της ΠΓ και του ΟΓ κατά την διάρκεια του Συνεδρίου.   
6. Διαδικασία κλήρωσης στους αντιπροσώπους. Έχουμε, με τον τρόπο αυτό, ανανέωση ιδεών, περιορισμένες θητείες, αποφυγή “ κλειστών ομάδων”, μείωση της δυσπιστίας προς τα κεντρικά όργανα.                                             
7. Επιλογή του Γενικού Γραμματέα κατά την διάρκεια του Συνεδρίου. 
8. Συχνά δημοψηφίσματα.                                                                      
9. Ανάδειξη των πιο ικανών όχι με βάση τη φήμη, τις γνώσεις και τη διαφήμισή τους αλλά μέσα από πραγματικές ευκαιρίες για προβολή.
10.Αλλαγή στην επικοινωνιακή πολιτική του ΕΠΑΜ.                     
11.Ενιαία και οριζόντια πληροφόρηση για όλο το Μέτωπο.        

Προτάσεις για το καταστατικό

 

Μέλη-πυρήνες

1) Άρθρο 4: Στο δ) το «να υλοποιεί» να γίνει «να σέβεται και να προσπαθεί να υλοποιήσει».
2) Άρθρο 5: Ένα μέλος να δραστηριοποιείται και να ανήκει υποχρεωτικά σε πυρήνα της περιοχής του. Εάν αυτός δεν υπάρχει τότε να έρχεται σε επικοινωνία και συντονισμό με τον πιο γειτονικό πυρήνα, μέχρι να δημιουργηθεί πυρήνας στη περιοχή του.
3) Άρθρο 9: Για να μπορεί να γίνει μέλος του ΕΠΑΜ ενεργό μέλος άλλου κόμματος πρέπει να υπάρχει σχετική αιτιολόγηση του αντίστοιχου πυρήνα.
4) Άρθρο 15: Σε ειδικές περιπτώσεις όπως π.χ. σε περιοχές λίγων κατοίκων και μετά από αιτιολόγηση του Οργανωτικού Γραφείου, ο ελάχιστος αριθμός μελών που μπορούν να συνθέσουν πυρήνα του Μετώπου μπορεί είναι περισσότερα από δύο(2) και λιγότερα από πέντε(5).
5) Νέο Άρθρο: Σε περιοχές μικρής γεωγραφικής έκτασης ή σε νησιά μπορούν να δραστηριοποιούνται παραπάνω από ένα(1) πυρήνες με την εξής προϋπόθεση: πρέπει τα πέντε(5) (ή ανάλογα με το άρθρο 15) πρώτα μέλη κάθε νέου πυρήνα να προέρχονται από κάποιον ήδη υπάρχοντα ώστε να έχουν αποκτήσει κατάλληλη εμπειρία. Το Οργανωτικό Γραφείο αναλαμβάνει και επιλύει περιπτώσεις προστριβών.

Όργανα του Μετώπου

1) Η Πολιτική Γραμματεία, το Οργανωτικό Γραφείο και το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ είναι υποχρεωμένα να αναρτούν, στην κεντρική ιστοσελίδα του Μετώπου, ηχογραφημένα πρακτικά από κάθε συνεδρίαση τους. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί η λογοδοσία κάθε μέλους του ΕΠΑΜ που έχει εκλεγεί στα όργανα.

Αντιπρόσωποι πυρήνων
2) Οι πυρήνες έχουν δικαίωμα να ορίσουν, πριν το Συνέδριο, συνολικά εκατό(100) αντιπροσώπους τους με βάση την αρχή της απλής αναλογικήςΟι αντιπρόσωποι αυτοί δεν είναι υποχρεωτικό να παρευρίσκονται στο Συνέδριο. Ο αριθμός των αντιπροσώπων κάθε πυρήνα προκύπτει, κατά την A’ κατανομή, από τον παρακάτω τύπο και με στρογγυλοποίηση στον προηγούμενο ακέραιο.

Αριθμός Μελών Πυρήνα * μέτρο, όπου μέτρο = συνολικός αριθμός μελών/100

           Αν στο τέλος της κατανομής παραμείνουν αδιάθετες θέσεις λόγω της στρογγυλοποίησης, αυτές πηγαίνουν στους πυρήνες με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα. Για παράδειγμα:

- Πίνακας 1 -
Πυρήνας
Αριθμός
Μελών
Α’ κατανομή
(μέτρο=33/100)
Υπόλοιπα
Β’ Κατανομή

Α
10
10/0,33=30
10 – 30*0,33 = 0,1
30
Β
5
5/0,33=15
5 – 15*0,33 = 0,05
15
Γ
18
18/0,33=54
18 – 54*0,33 = 0,18
55
ΣΥΝΟΛΑ
33
99 αντιπρόσωποι

100 αντιπρόσωποι

Άρα, μετά την Α’ κατανομή, ο Πυρήνας Α έχει το δικαίωμα να ορίσει 30 αντιπροσώπους, ο Β 15 και ο Γ 54. Η μία(1) αδιάθετη θέση θα διατεθεί, στην Β’ κατανομή, στον πυρήνα Γ ο οποίος έχει και το μεγαλύτερο υπόλοιπο.
Αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας είναι η δυνατότητα συμμετοχής όλων των πυρήνων στα όργανα του ΕΠΑΜ.

Συνέδριο του ΕΠΑΜ
3)  Η διαδικασία επιλογής των συνέδρων παραμένει η ίδια, όπως εφαρμόστηκε τα τελευταία δύο(2) χρόνια, αλλά πρέπει να καταγραφεί στο καταστατικό.
4) Οι εκατό(100) αντιπρόσωποι που έχουν επιλέξει οι πυρήνες αποτελούν τους υποψήφιους για τα όργανα του ΕΠΑΜ και για τον λόγο αυτό, όσοι επιθυμούν, θα μπουν σε κοινό ψηφοδέλτιο στο ετήσιο Συνέδριο.
           Στο συνέδριο, τώρα, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, ο κάθε σύνεδρος θα μπορεί να βάζει μέχρι πέντε(5) σταυρούς στους υποψήφιους της επιλογής του καθώς και να ορίζει αν θεωρηθεί ότι ο υποψήφιος είναι κατάλληλος για την Πολιτική Γραμματεία ή για το Οργανωτικό Γραφείο του ΕΠΑΜ. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας δημοσιεύεται λίστα στην οποία αναγράφονται οι σταυροί προτίμησης ανά υποψήφιο καθώς και το αν θεωρήθηκε κατάλληλος, από τους συνέδρους, για την ΠΓ ή για το ΟΓ. Για παράδειγμα:

- Πίνακας 2 -
Ονοματεπώνυμο
Πυρήνας
Αριθμός σταυρών
Αριθμός επιλογών για ΟΓ
Αριθμός επιλογών για ΠΓ
Υποψήφιος για

Γιώργος Κ.
Α
5
1
4
ΠΓ
Βασίλης Δ.
Β
3
0
3
ΠΓ
Ιωάννης Μ.
Γ
12
11
1
ΟΓ

Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο (ΕΣΣ)
5) Οι πενήντα(50) πρώτοι σε σταυρούς, από την προηγούμενη ψηφοφορία, αποτελούν τα βασικά μέλη του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου (ΕΣΣ) του ΕΠΑΜ και οι υπόλοιποι πενήντα τα αναπληρωματικά του.

Πολιτική Γραμματεία (ΠΓ)
6) 1η περίπτωση) Από τα 50 βασικά μέλη του ΕΣΣ, οι 30 πρώτοι που θεωρήθηκαν υποψήφιοι για την ΠΓ θα χωριστούν με κλήρωση σε τρεις ομάδες των 10 ατόμων όπου θα αποτελέσουν, ανά τετράμηνο, την ΠΓ του ΕΠΑΜ για τον επόμενο χρόνο.
   2η περίπτωση) Αν ο αριθμός των υποψηφίων για την ΠΓ υπολείπεται του 30, αλλά είναι μεγαλύτερος του 15, τότε χωρίζεται με κλήρωση, όπως και προηγουμένως, σε τρεις(3) ομάδες, δύο(2) ισάριθμες και μία(1) που περιλαμβάνει, αν υπάρχει, τυχόν υπόλοιπο. Κάθε μία από τις ομάδες αυτές θα συμπληρωθούν, μετά από 2η κλήρωση από το σύνολο των υποψηφίων για την ΠΓ που ανήκουν στα βασικά μέλη του ΕΣΣ,  μέχρι να φτάσουν τον αριθμό μελών δέκα(10). Οι ομάδες αυτές θα αποτελέσουν, ανά τετράμηνο, την ΠΓ του ΕΠΑΜ για τον επόμενο χρόνο.
   3η περίπτωση) Σε περίπτωση που ο αριθμός υποψηφίων για την ΠΓ υπολείπεται του 10, τότε δημιουργείται μόνο μια ομάδα η οποία αποτελεί την ΠΓ του ΕΠΑΜ για τον επόμενο χρόνο.
Για παράδειγμα:
- Πίνακας 3 -
Αριθμός Υποψηφίων για την ΠΓ
Ομάδα 1
Α’ τετράμηνο
Ομάδα 2
Β’ τετράμηνο
Ομάδα 3
Γ’ τετράμηνο
Σχόλια
30
10
10
10

24
8
(υπόλοιπα μέλη 16)
8
(υπόλοιπα μέλη 16)
8
(υπόλοιπα μέλη 16)
Οι 24 είναι λιγότεροι των 30. Άρα θα χωριστούν, με κλήρωση, σε τρεις ομάδες των 8. Κάθε τετράμηνο θα γίνεται 2η κλήρωση για να προστεθούν +2 μέλη από τα υπόλοιπα 16, ώστε η ΠΓ να έχει κάθε φορά 10 μέλη.
17
5
(υπόλοιπα μέλη 12)
5
(υπόλοιπα μέλη 12)
7
(υπόλοιπα μέλη 10)
Οι 17 είναι λιγότεροι των 30. Άρα θα χωριστούν, με κλήρωση, σε τρεις ομάδες των 5,5 και 7 μελών. Κάθε τετράμηνο θα γίνεται 2η κλήρωση για να προστεθούν +5 μέλη στις ομάδες Α’,Β’ και +3 μέλη στην ομάδα Γ’ από τα υπόλοιπα 12,12 και 10 αντίστοιχα, ώστε η ΠΓ να έχει κάθε φορά 10 μέλη.
9
Προκύπτει μία(1) ΠΓ των εννέα(9) μελών με ετήσια θητεία.

Οργανωτικό Γραφείο (ΟΓ)
7)Τα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΣ που έχουν απομείνει, μετά την επιλογή της ΠΓ, αποτελούν το ΟΓ του ΕΠΑΜ. Στο ΟΓ μπορούν να συμμετέχουν και οι επιλεγέντες στις ομάδες της ΠΓ για όσο διάστημα δεν διανύουν θητεία.
Για παράδειγμα:
Με βάση τον Πίνακα 3, στην 1η περίπτωση, το ΟΓ θα έχει 20 μόνιμα μέλη και 20 μέλη της ΠΓ που δεν διανύουν θητεία για κάθε τετράμηνο. Στην 2η περίπτωση το ΟΓ θα έχει 26 μέλη και 14 μέλη της ΠΓ που δεν διανύουν θητεία για κάθε τετράμηνο. Στην 3η περίπτωση το ΟΓ θα έχει 33 μέλη και 7 μέλη της ΠΓ που δεν διανύουν θητεία για κάθε τετράμηνο. Στην 4η περίπτωση το ΟΓ θα έχει 41 μέλη.

Γενικός Γραμματέας
8) Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ εκλέγεται απευθείας από το Συνέδριο με ξεχωριστή ψηφοφορία.

Αρμοδιότητες οργάνων
9) Νέο Άρθρο: Να καταγραφεί ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ),  του Οργανωτικού Γραφείου (ΟΓ) και του Γενικού Γραμματέα όπως έχει προκύψει από την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, με την επισήμανση ότι θα πρέπει ο  Γενικός Γραμματέας να έχει ισότιμο ρόλο με τα υπόλοιπα μέλη του Μετώπου και ότι οι τελικές αποφάσεις για την πολιτική του Μετώπου θα λαμβάνονται από τα μέλη του μέσω δημοψηφισμάτων.
           Στις αρμοδιότητες της ΠΓ και του ΟΓ να περιέχεται η μηνιαία ενημέρωση των πυρήνων για τις πρωτοβουλίες και, κινήσεις τους μέσω κοινής επιστολής. Στην ίδια επιστολή να αναφέρεται ο ακριβής συνολικός αριθμός των μελών και φίλων του Μετώπου.

Υπάρχουσα Δομή

Προτεινόμενη Δομή




Λοιπές διατάξεις

10) Άρθρο 40: Το α) αντικαθίσταται από το «Να είναι Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ, εκτός και αν αποφασίσει αλλιώς το Συνέδριο»
11)  Άρθρο 46: Τα μέλη του Ελεγκτικού Συμβουλίου προέρχονται από κλήρωση, όχι από το Συνέδριο αλλά από όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ, και η θητεία τους είναι εξάμηνη. Για το λόγο αυτό κληρώνονται κάθε εξάμηνο 15 μέλη και 5 αναπληρωματικά. Από τη κλήρωση εξαιρούνται τα μέλη του ΕΣΣ.
           Η αρμοδιότητα iv του Ελεγκτικού Συμβουλίου, που αναφέρεται στην επίλυση εσωτερικών διαφορών, αφαιρείται. Τις όποιες διαφορές τις επιλύουν η ΠΓ ή το ΟΓ.
           Ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι να ελέγξει, να καταγράψει και να ενημερώσει όπως περιγράφεται στα άρθρα 47, 48, 49 και 50.
Το άρθρο 51 καταργείται.


Οργανωτικές και άλλες προτάσεις

           

Εγγραφή νέων μελών

1)   Όταν γράφεται κάποιος στο ΕΠΑΜ, να δίνει ηλεκτρονικά μόνο ονοματεπώνυμο, χώρα, περιοχή διαμονής, τηλέφωνο και email ώστε ο αντίστοιχος πυρήνας να επικοινωνήσει με το υποψήφιο μέλος. Τα υπόλοιπα στοιχεία όπως επάγγελμα, ημερομηνία γέννησης, σπουδές κτλ να κρατούνται, μετά από τη συγκατάβαση του μέλους, σε επίπεδο πυρήνα. Αν χρειάζονται κάτι τα κεντρικά όργανα τότε να το ζητάνε από τους πυρήνες.
2)  Η ενσωμάτωση ή μη ενός νέου μέλους στον πυρήνα να γίνεται μετά από συζήτηση μέσα στον πυρήνα με το υποψήφιο μέλος. Σε περίπτωση μη αποδοχής του ενδιαφερόμενου ως μέλος, ο πυρήνας οφείλει να αιτιολογήσει στα πρακτικά την απόφασή του.
3) Την ηλεκτρονική  διαχείριση των μελών του πυρήνα (μέλη, φίλοι) να την αναλάβουν οι πυρήνες και όχι η επιτροπή επικοινωνίας και διαδικτύου. Η επιτροπή επικοινωνίας και διαδικτύου να έχει υποστηρικτικό ρόλο.

 

Επικοινωνιακή πολιτική του Μετώπου

1) Μορφοποίηση της κεντρικής σελίδας του Μετώπου ώστε να γίνει πιο ελκυστική και να συγκεντρώνει όλο το υλικό που δημιουργούν οι πυρήνες. Χρειάζεται απλότητα και ευκολία στην αναζήτηση πληροφορίας. Προτείνουμε:
· Τακτική ενημέρωση των δράσεων των πυρήνων μέσω κοινής πλατφόρμας. Προτείνουμε ένα διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας ή ένα περιβάλλον σε στυλ ημερολογίου όπου θα παρουσιάζονται καθημερινά οι δράσεις των πυρήνων. Την ενημέρωση των δράσεων θα την έχουν οι πυρήνες. Η επιτροπή επικοινωνίας και διαδικτύου να έχει υποστηρικτικό ρόλο.
· Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων όπου θα υπάρχουν: α) όλες οι αφίσες των εκδηλώσεων του μετώπου β) Όλο το φωτογραφικό υλικό των εκδηλώσεων και δράσεων γ) όλες οι ανακοινώσεις-δελτία τύπου-επιστολές των πυρήνων, της ΠΓ, του ΟΓ και των άλλων οργάνων του μετώπου. Να υπάρχει φόρμα αναζήτησης ώστε ο καθένας να μπορεί να βρίσκει ότι χρειάζεται ανάλογα με το περιεχόμενο και τη κατηγορία. Την ενημέρωση της βάσης να την έχει το κάθε όργανο ξεχωριστά στο κομμάτι που το αφορά. Η επιτροπή επικοινωνίας και διαδικτύου να έχει υποστηρικτικό ρόλο.
2) Αλλαγή στο κεντρικό facebook του ΕΠΑΜ αφού έχει παρατηρηθεί ότι κυρίως αναπαραγάγει ειδήσεις. Δεν δημοσιοποιεί όλα τα άρθρα συναγωνιστών και όλα τα Δελτία Τύπου των πυρήνων .
3) Αναδιοργάνωση της κεντρικής ομάδας επικοινωνίας με πλαισίωση της από συναγωνιστές από όλους τους πυρήνες που γνωρίζουν α) γραφιστική- επεξεργασία εικόνας, β) επεξεργασία ήχου, γ) βάσεις δεδομένων, δ) επεξεργασία βίντεο, ε) ανάπτυξη ιστοσελίδων 
Χρειάζονται:
· να συγκεντρωθούν τα βίντεο με τις θέσεις του ΕΠΑΜ (κυρίως όπως έχουν εκφραστεί στις ομιλίες του Δημ. Καζάκη) και να μονταριστούν κατάλληλα ώστε να γίνουν προσιτά και κατανοητά στους Έλληνες.
· να βιντεοσκοπηθεί ο Δημήτρης Καζάκης, με δύο(2) κάμερες ταυτόχρονα, με ποιότητα High Definition και σε χώρο με το κατάλληλο background, να αναλύει τα πέντε(5) προτάγματα του ΕΠΑΜ. Τα βίντεο αυτά θα μονταριστούν κατάλληλα και θα αποτελέσουν τα βασικά βίντεο του Μετώπου.
· να διαφημιστεί ξανά η Διεθνής Συνάντηση των Αθηνών και τα 25 πρώτα μέτρα μιας κυβέρνησης Παλλαϊκού Μετώπου που έγιναν τέλη του 2013 – αρχές του 2014.
4) Όσοι πυρήνες έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα τοπικά ραδιόφωνα για την αναπαραγωγή ραδιοφωνικών σποτ. Τα σποτ αυτά καλό θα ήταν να δημιουργούνται κεντρικά ώστε τα συνθήματα να είναι τα ίδια.
5) Να φτιαχτούν κεντρικά συνθήματα προπαγανδιστικού περιεχομένου π.χ. «Σκέψου τη ζωή σου χωρίς Χρέος! (ΕΠΑΜ)» τα οποία να αποστέλλονται με SMS από κάθε πυρήνα σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που γνωρίζει. Υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να στείλουν μαζικά SMS με χαμηλό κόστος. Μπορούμε παράλληλα, μέσω του τρόπου αυτού, να ενημερώνουμε τον κόσμο με ειδήσεις π.χ. «Στον νόμο ……. ψηφίστηκε αυτό…. (ΕΠΑΜ)». Προτείνουμε η αποστολή να γίνει εβδομαδιαία και το κόστος να το αναλάβουν οι πυρήνες.
6) Να φτιάχνεται μία(1) φορά την εβδομάδα ένα δεκάλεπτο δελτίο πραγματικής πληροφόρησης, στα πρότυπα του «Μικρομέγαλα νέα» του ΕΠΑΜ Σύρου-Ποσειδωνίας και να παρουσιάζεται στην κεντρική σελίδα του ΕΠΑΜ.
7) Να διαφημιστούν κεντρικά οι δύο(2) ταινίες-ντοκιμαντέρ, το «ΟΥΣΤ: Η κραυγή της Ελλάδας» και το «ΟΥΣΤ Καθάρματα», που έχουν δημιουργήσει οι συναγωνιστές του ΕΠΑΜ Πάτρας οι οποίες είναι εξαιρετικές τόσο προς το περιεχόμενό τους όσο και προς την τεχνική τους.

Επικοινωνία των πυρήνων


1. Δημιουργία νέων διευθύνσεων email για όλους τους πυρήνες από την κεντρική ομάδα επικοινωνίας κατά προτίμηση στο google mail.
2. Καταχώρηση των διευθύνσεων αυτών σε ένα κλειστό γκρουπ κατά προτίμηση στο googlegroups.
3. Ορισμός υπεύθυνου διαχειριστή από κάθε πυρήνα για κάθε νέα διεύθυνση email.
4. Προσθήκη στο κλειστό group των διευθύνσεων emails όλων των μελών του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ.
5. Απευθείας επικοινωνία των πυρήνων και των οργάνων μέσω του κλειστού γκρουπ.
  
Θήρα, 13/09/2014
ΕΠΑΜ Θήρας, ΕΠΑΜ Σύρου-Ποσειδωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου