Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ" ΜΑΡΑΘΩΝ 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ξένη κατοχή και το εθελόδουλο στους ξένους δανειστές εγχώριο σύστημα εξουσίας με τους αντίστοιχους πολιτικούς του φορείς έχουν φέρει τη χώρα μπροστά σε πολλαπλά αδιέξοδα. Το ΕΠΑΜ έχοντας πλήρη επίγνωση αυτής της κατάστασης καλεί τα μέλη και τους φίλους του να εντείνουν τη δράση τους μέσα στην ίδια την κοινωνία που ανδραποδίζεται συστηματικά. Πόρτα την πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό, πόλη την πόλη, αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες, αφουγκραζόμενοι τα βάσανα, τους φόβους, ή τα όνειρα και τις επιθυμίες της ίδιας της κοινωνίας, οργανώνοντας έτσι το λαό, ώστε να πάρει ο ίδιος στα χέρια του την τύχη τη δική του, των παιδιών του και της πατρίδας.

Τη στιγμή που, αργά αλλά σταθερά, οι αντιδράσεις της βάναυσα πληττόμενης κοινωνίας από το κατοχικό καθεστώς παίρνουν, όλο και πιο καθαρά, τη μορφή οργανωμένης πάλης κάποιοι άλλοι τον καλούν σε «ακτιβισμούς» και «δράσεις», παίζοντας μέσα από το διαδίκτυο και τα πληκτρολόγια...

Μέσα σ` αυτόν τον κυκεώνα των φιλόδοξων και εκ προοιμίου καταδικασμένων πρωτοβουλιών συμπεριλαμβάνεται και το ….«κίνημα» ΜΑΡΑΘΩΝ 2013 που, ξεκομμένα από την οργανωμένη πάλη καλεί σε ακτιβισμούς, δήθεν ανατροπής και αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας, χύδην, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους και με εντελώς ανύπαρκτα προτάγματα, γελοιοποιώντας έτσι την ανάγκη του κόσμου για αντίδραση στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Αν δεν είναι ηθελημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη πλευρά του καθεστώτος, τότε πρόκειται για φαρσοκωμωδία ολκής. Όπως αναφέρουν στη διακήρυξή τους, θέτουν ως ένα και μοναδικό στόχο «την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας….». Ποιοι είναι αυτοί, αλήθεια, οι θεσμικοί φορείς εξουσίας, που θα συμμετάσχουν; Με τους φανφαρονισμούς, τις γενικότητες και το κάλεσμα των «θεσμικών φορέων εξουσίας» εξευτελίζεται, στην πράξη, η αναγκαιότητα για ανατροπή του καθεστώτος, καθώς και η Συντακτική Εθνοσυνέλευση που απαιτείται για την εγκαθίδρυση ενός νέου γνήσια δημοκρατικού πολιτεύματος. Από την άλλη πλευρά, δεν μας λένε τίποτα για το χρέος, τη ξένη κατοχή και τη σταδιακή μετατροπή της χώρας σε υποσαχάριου τύπου Ειδική Οικονομική Ζώνη στην περιφέρεια της ευρωένωσης. Οι πρωτεργάτες της «κίνησης» δείχνουν να αγνοούν τα απολύτως βασικά: Δίχως Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία. Δίχως οργάνωση και σχέδιο κάθε αντίδραση στους επικυρίαρχους είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.


Το ΕΠΑΜ – σε αντίθεση με αυτούς – θα συνεχίσει τη δύσκολη και βασανιστική πορεία του μέσα στον απλό κόσμο, και την προσπάθειά του να πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι οι πολίτες στην ανατροπή. Θα συνεχίσει να βάζει τα προτάγματά του στην κρίση του ίδιου του λαού,  που είναι και ο μόνος που θα αποφασίσει την τελική ρήξη με το δωσιλογικό καθεστώς και το σάπιο πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του.

Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να παλεύει μέσα στην κοινωνία μαζί με τους πολίτες μέχρι να φτάσει στην κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με σχέδιο και, με όπλο τα ξεκάθαρα προτάγματά του, να δώσει την ευκαιρία στο λαό να πάρει ο ίδιος το τιμόνι του τόπου στα χέρια του.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΕΠΑΜ
4/4/2013

4 σχόλια :

  1. Γράφετε: “Δίχως Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία”…
    και αναρωτιέμαι ποιός θα φέρει την Εθνική Ανεξαρτησία χωρίς την Δημοκρατία και την συμμετοχή του Λαού στην εξουσία, ο Σαμαράς, ο Κουβέλης, ο Βενιζέλος ή κάποιος
    άλλος πεφωτισμένος (όπως εσείς); Μάλλον ανάποδα σκέφτεστε…
    Λοιπόν νομίζω ότι καμμία ανώτερη δύναμη δε θα προσφέρει τίποτα,
    μόνο οταν εφαρμοστεί η πραγματική Δημοκρατία, ο ίδιος ο λαός ενωμένος
    θα μπορέσει να αλλάξει την χώρα του. Δεν μπορούμε να περιμένουμε
    άλλους Σωτήρες, ούτε πως η κυβερνητική συμμορία θα αλλάξει την πολιτική της.
    Απλά πρέπει να φύγουν, απλά πρέπει ο λαός να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία
    και μέσα από αυτή να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματά του.

    Αλλά μάλλον δεν σας ενδιαφέρει να είναι ο λαός ενωμένος, σας
    ενδιαφέρει μόνο να έχετε την αποκλειστικότητα της δηθεν σωτηρίας του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ "πολίτη" , γράφουμε :“Δίχως Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία”…
    Μήπως ξέρεις καμιά σκλαβωμένη χώρα που έχει Δημοκρατία ;
    Ξέρεις εμείς οι "πεφωτισμένοι" δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά πολίτες - οπλίτες Αρχηγός μας είναι οι συνελεύσεις του λαού μας , του οργανωμένου λαού , του λαού των ελεύθερων συνδικάτων μακριά από κομματόσκυλα , του λαού της αλληλεγγύης μακριά από ιδεοληψίες και την κόλαση του διχασμού σε δεξιούς και αριστερούς .
    ΤΩΡΑ που πρέπει που να πάρουν πόδι οι κατακτητές , έλα μαζί μας βάλε το εγώ σου κάτω από το εμείς, πολλαπλασίασε την δύναμή σου και πολέμα μαζί μας οργανωμένα !
    φιλικά
    Λάμπρος
    μέλος του πυρήνα ΕΠΑΜ Σαντορίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν ο πολίτες κατακτήσουν τη θέση που τους αρμόζει
      σε ένα πραγματικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΠΟΛΊΤΕΥΜΑ, τότε θα μπορούν
      να επιβάλουν και την Εθνική Ανεξαρτησία...
      Μόνο η Δημοκρατική δύναμη του Λαού στο σύνολό του, μπορεί να τον απελευθερώσει.
      Το ΕΠΑΜ είναι ένα κίνημα (χωρίς να το κρίνω) ανάμεσα σε εκατοντάδες αυτού το έρμου τόπου.
      Το θέμα λοιπόν είναι να ενώθούν όλα αυτά τα κινήματα και να υπάρχουν
      μόνο Πολίτες και όχι ταμπέλες. Οπότε μαλλον εσύ πρέπει να έρθεις μαζί μας
      με όλους τους άλλους, όπου και αν ανήκουν...

      Διαγραφή
  3. Και ποιοι είστε εσείς, "πολίτη";
    Και τι σημαίνει με όλους τους "άλλους όπου και αν ανήκουν";

    Οι πραγματικές συμμαχίες χτίζονται στο δρόμο, μέσα στο λαό και όχι στα πάνελ καναλιών και σε βίλες. Και το ΕΠΑΜ χτίζει συμμαχίες εκεί ακριβώς που χρειάζεται. Είναι σε όλη τη χώρα. ΌΧΙ για να προσυλητήσει, όχι για τα ψηφαλάκια, αλλά για να ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ το λαό. Για να του πει ότι μόνο με ΟΡΓΑΝΩΣΗ στη βάση, στα "κάτω", θα μπορέσει να επιβιώσει και να χτίσει ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τις γενιές που έρχονται. Και τα μέλη του ΕΠΑΜ, όπως και εγώ, ήταν σε συντριπτική πλειοψηφία ακομάτιστα. Δεν ανήκαμε κάπου. Ήρθε η ώρα, όμως, να εκπληρώσουμε το χρέος στους προγόνους μας και στα παιδιά μας. Αγαπάμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και πιστεύουμε ότι μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τα καταφέρουμε.

    Και πες μου και κάτι άλλο, τι ζητάς από τον ελληνικό λαό; Να απαιτήσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Συμφωνώ, αλλά δε μας λες το τρόπο. Να βγει στους δρόμους; Να φάει χημικά; Να χυθεί αίμα; Αυτό προτείνεις;
    Προτείνεις να τον συγκεντρώσεις σε ένα μέρος όπως π.χ. στο Μαραθώνα τη 1η Μάη; Τι νομίζεις ότι είναι ο λαός; Θα τον καλέσεις και θα έρθει; Κάποιοι θα μαζευτούν και θα γίνουν στόχοι για το καθεστώς καταστολής;

    Ο ταλαιπωρημένος αυτός λαός από τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις δεν έχει άλλα περιθώρια για ήττες. Κινήματα σα το Μάραθον 2013 είναι σχεδιασμένα να αποτύχουν εξ αρχής. Και το πρόβλημα είναι ότι η ήττα τους θα καθηλώσει και όσους τα πίστεψαν.

    Αν θες λοιπόν, να του δώσεις ΕΛΠΙΔΑ και να σηκωθεί ο ΈΛΛΗΝΑΣ όρθιος, πάρε τη πραμάτια σου και ξεκίνα πόρτα-πόρτα, χωριό-χωριό και μίλα στο κόσμο. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ τον, ΒΟΗΘΗΣΕ τον να καταλάβει. Αυτό κάνουμε εμείς του ΕΠΑΜ και θα συνεχίσουμε μέχρι ο λαός αισθανθεί έτοιμος. Εκείνος όταν δώσει ο κάλεσμα και όχι εμείς.

    Η πρόταση μου είναι να μην έρθεις στο ΕΠΑΜ. Αλλά να οργανωθείς στη γειτονιά, στο χώρο εργασίας. Με τους συναδέλφους, τους φίλους, τους συγγενείς σου. Να δημιουργήσεις τις απαραίτητες δομές οργάνωσης που θα οδηγήσουν το καθεστώς σε κατάρευση. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όλα τα χρειαζόμαστε για να τους ξεφορτωθούμε.

    Και κάτι τελευταίο. Αν νομίζεις ότι ο αγώνας είναι σύντομος και ανυπομονείς για τη νίκη, τότε όχι μόνο θα αποτύχεις αλλά δυστυχώς θα πάρεις και άλλους μαζί σου. Είμαστε υπό κατοχή και χρειάζεται ατσάλινη ΥΠΟΜΟΝΗ. Δε χρειάζονται ακτιβιστές. Δε χρειάζονται ατομιστές. Αυτοί είναι επικίνδυνοι για ένα παλλαϊκό κίνημα. Οι πραγματικοί ήρωες δεν αυτοδιορίζονται αλλά τους επιλέγει ο ίδιος ο λαός καθημερινά. Και πίστεψέ με, τέτοιοι ήρωες υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας.

    Καλόν αγώνα,
    Δημήτρης Μενδρινός
    Μέλος ΕΠΑΜ Θήρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή