Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Θήρας κ Νικόλαο Ζώρζο σχετικά με την παραχώρηση χώρου για την προβολή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου(ΕΠΑΜ) λόγω της συμμετοχής του στις Ευρωεκλογές 2014.

ΠΥΡΗΝΑΣ ΘΗΡΑΣ
Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Θήρας κ Νικόλαο Ζώρζο σχετικά με την παραχώρηση χώρου για την προβολή του
Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) λόγω της συμμετοχής του στις Ευρωεκλογές 2014

Κύριε Δήμαρχε,
            στις 23/04/2014 στείλαμε στον Δήμο Θήρας αίτημα παραχώρησης χώρου στη κεντρική πλατεία των Φηρών όπου τις ώρες 18:00-22:00 της Πέμπτης 22/05 και της Παρασκευής 23/05, να τοποθετήσουμε τραπεζάκι με ενημερωτικό προεκλογικό υλικό. Το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε και στις 06/05/2014.
            Με έκπληξη μας διαβάσαμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας (241/2014) με ημερομηνία 09/05/2014, η οποία απαγορεύει στα κόμματα να τοποθετήσουν αφίσες για την προβολή τους εν όψει των Ευρωεκλογών καθώς και την τοποθέτηση περιπτέρων-τραπεζιών σε σημεία του Δήμου, εκτός του Δημοτικού Διαμερίσματος της Μεσσαριάς.
            Επειδή:
Α) Στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (Αρ. πρωτ. 10474/13-03-2014) ορίζεται ότι «1. Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων που μετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιοι δήμαρχοι ή υποψήφιοι περιφερειάρχες ή οι εκπρόσωποι των συνδυασμών τους συνέρχονται σε κοινή σύσκεψη με πρόσκληση του δημάρχου αμέσως με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κατά τα άρθρα 9 παρ. 2 του ν. 3852/2010 και 115 του ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκαν με την παράγραφο 1 του αρ. 10 του ν. 4239/2014, με σκοπό την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών. 2. Σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των συνδυασμών συμφωνήσουν ομόφωνα, υπογράφεται πρακτικό που είναι υποχρεωτικό για το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συγκαλείται αμέσως, με μοναδικό θέμα τη διάθεση των δημοτικών χώρων στα κόμματα ή στους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων, στους συνδυασμούς των υποψηφίων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για την προεκλογική προβολή τους. 3. Αν στη σύσκεψη αυτή, που θα προκαλέσει ο δήμος δεν παρευρεθούν ή δεν συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων που μετέχουν στις Ευρωεκλογές, οι εκπρόσωποι των συνδυασμών των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το δημοτικό συμβούλιο υποχρεούται να καθορίσει και διαθέσει από μόνο του τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις.» και «4. Η προβολή των συνδυασμών στους χώρους που διατίθενται γίνεται μέσα σε μόνιμα και σταθερά πλαίσια που έχουν κατασκευάσει οι δήμοι ή σε προσωρινά και κινητά που κατασκευάζονται και τοποθετούνται με δαπάνες των συνδυασμών. Μπορούν όμως να παραχωρηθούν και άλλοι χώροι πρόσφοροι για αφισοκόλληση, ιδιαίτερα από τους δήμους που δεν έχουν προβεί στην κατασκευή και διάθεση στους συνδυασμούς των υποψηφίων, μόνιμων πλαισίων. Μετά τον καθορισμό των χώρων αυτών από τα δημοτικά συμβούλια ή τον οικείο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απαγορεύεται η επικόλληση εντύπων σε κάθε άλλο χώρο.»
Β) Ουδέποτε μας καλέσατε, ως νόμιμο πολιτικό κόμμα που συμμετέχει αυτόνομα στις Ευρωεκλογές του 2014, να συμμετέχουμε σε κοινή σύσκεψη με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, ενώ σας στείλαμε δύο(2) φορές αίτημα παραχώρησης χώρου και μάλιστα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας.
Γ) Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας δεν περιέχει αιτιολόγηση.
ΖΗΤΑΜΕ
Την άμεση συγκάλεση σύσκεψης των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων μετά από επίσημη πρόσκλησή σας ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι και εσείς και πολλοί από τους τωρινούς Δημοτικούς Συμβούλους που έλαβαν την παραπάνω απόφαση, διεκδικείτε την ψήφο του Θηραϊκού λαού και θα κριθείτε για το αίσθημα Δημοκρατίας που σας διακατέχει.

Θήρα, 16/05/2014
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) Θήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου